Cînd este timpul să se implice tinerii în politică?

Posted: 29 martie 2009 in Politici publice
Etichete:

De ceva timp urmaresc cum mai multi colegi de facultate se avinta in politica, cum incearca sa promoveze deja ideile partidului din care fac parte si cu cita aroganta vorbesc despre celelalte partide.

Cu tot respectul pentru ei si partidele din care fac parte, insa consider ca la virsta pe care o au pot fi foarte usor manipulati. Or, un tinar ar trebui mai intai sa-si formeze valorile sale, să se regăsească ca individ activ în societate, să identifice mecanismele prin care poate infuenţa mediul social în care se află, apoi, dacă este cazul, să se implice în politică. Odată intrat în politică nu te mai poţi retrage. În politică trebuie să fii puternic, să ai forţe pentru a înfrunta orce obstacol. Chiar dacă după o anumită perioadă decizi să te retragi din partid sau din politică, oricum oamenii te vor asocia cu un anumit partid politic, chiar dacă tu nu-şi mai doreşti asta, chiar dacă nu mai ai nimic cu politica…

Apreciez tinerii care se implică activ în politică, dar sunt sigur că acest avînt al lor, la un anumit moment, va fi restricţionat de anumite bariere, bariere politice.

De aceea, în opinia mea, cel mai relevant este ca tinerii mai întîi trebuie să supervizeze fiecare partid politic, iar după o anumită perioadă, cînd au experienţa necesară! pot să se implice în politică.

Tu ce părere ai?

Comentarii
  1. Adela Cozma spune:

    Pot spune ca nu sunt de acord cu faptul ca trebuie sa ai o anumita varsta sau sa fii activ in societate ca sa fii politician….pentru ca tocmai daca faci parte dintr-un partid politic esti activ in societate. Si unii tineri pot fi manipulati foarte usor dar atunci nu isi au locul in politica deoarece devin niste marionete si nu este asa. Un tanar politician chiar are niste valori bine stabilite, de catre el, stie ce vrea si este foarte hotarat sa reuseasca, de aceea, dupa parerea mea, este bine ca tinerii sa se implice in politica deiarece acest lucru te poate ajuta foarte mult in viata, castigi experienta, prinzi curaj sa vorbesti in fata oamenilor, sa spui ce gandesti, si vezi altfel unele lucruri, prin urmare te maturizeaza!

  2. Rusu Florin spune:

    as vrea sa stiu cum pot sa intru intr-un partid politic

    • florin doros spune:

      sa intri intr-un partid politic e usor, sa avansezi e mai greu daca ai scrupule sau nu te ai bine cu mogulii politici sau cu „influentii” partidului 🙂

Lasă un comentariu